Ambulante Spoedhulp ASH

Samen Werken aan Veiligheid en Herstel

Snelle Hulp in Een Crisis

Bij een crisis of spoedeisende situatie in een gezin kan Ambulante Spoedhulp (ASH) bij Helderzorg uitkomst bieden. Ons speciaal opgeleide team staat klaar om binnen 24 uur een startgesprek te plannen, zodat we direct kunnen beginnen met het herstellen van de veiligheid en rust in het gezin. Gedurende 28 dagen werken we intensief samen met het gezin om de oorzaak van de problemen te onderzoeken en oplossingen te vinden. We beginnen met de belangrijkste stappen om de directe crisis te beheersen en bouwen daarna samen aan een plan voor de toekomst.

ambulante ondersteuning
gelijkwaardige begeleiding

Samenwerken aan Duurzaam Herstel

Het traject van ASH is volledig afgestemd op de situatie van het gezin en verloopt in nauwe samenwerking met hen. We werken niet alleen aan de veiligheid, maar richten ons ook op herstel voor de langere termijn. Gedurende de 28 dagen houden we meerdere evaluaties, zoals een tussenevaluatie rond de 14e dag en een eindevaluatie aan het einde van de periode. Tijdens deze momenten bespreken we de voortgang, of de gewenste rust is teruggekeerd, en wat er nodig is om het gezin verder te ondersteunen. Het eigen netwerk van het gezin en de inzet van eventuele professionele hulp zijn hier een belangrijk onderdeel van.

Altijd Bereikbaar voor Ondersteuning

Tijdens het traject wordt het gezin begeleid door één of twee vaste ambulant hulpverleners, die continu beschikbaar zijn voor ondersteuning. Daarnaast is een gedragswetenschapper van Helderzorg nauw betrokken om extra expertise te bieden. Onze hulpverleners zijn het aanspreekpunt voor het gezin en bieden 24 uur per dag, 7 dagen per week ondersteuning gedurende het ASH-traject. Door deze intensieve begeleiding zorgen we ervoor dat gezinnen op elk moment kunnen rekenen op de hulp die ze nodig hebben om weer op eigen kracht verder te kunnen.

individueel begeleidingsplan

Partners

Bekijk met wie Helderzorg samenwerkt

Gemeente-Apeldoorn

Midden-Ijssel/ Oost-Veluwe

In de zorgregio werken de gemeentes samen om de inkoop en transformatie van jeugdhulp, Wmo en MO/BW vorm te geven.

Gemeente-Apeldoorn

OZJT/ Samen14

OZJT is onderdeel van de overkoepelende organisatie SamenTwente voor gezonde, veilige en vitale inwoners van Twente

Gemeente-Apeldoorn

Dienst Justitiële Inrichtingen

Helderzorg biedt ambulante hulpverlening aan mensen die een strafbaar feit hebben gepleegd

Gemeente-Apeldoorn

Gemeente Deventer

Deventer kijkt samen met de bewoners of zij in aanmerking komen voor hulp vanuit de Wmo.