Wonen met kansen

5 juli 2023
Wonen met kansen
Wonen met kansen

Één van de belangrijke pijlers van Helderzorg is het kunnen bieden van doorgaande zorglijnen. Wat er ook gebeurd in iemands leven, wij proberen mee te bewegen. We denken graag in #mogelijkheden en #kansen. Laat dat laatste nou net dé naam zijn van één van de nieuwste ontwikkelingen binnen Helderzorg 💡 .

Per 1 april hebben we ons ondersteuningsaanbod kunnen uitbreiden middels “Wonen met Kansen”. IrisZorg heeft het stokje van het, sinds 2008 bestaande, aan ons overgedragen.

#WonenmetKansen richt zich op (Apeldoornse) jongeren in de leeftijdscategorie van 18 t/m 27 jaar die dreigen vast te lopen op het gebied van school, werk en hun persoonlijke ontwikkeling, grotendeels door het ontbreken van passende huisvesting. Middels een Wonen met Kansen traject ondersteunen wij jong volwassenen op verschillende levensgebieden voor maximaal 2 jaar. Dit kan een succesvolle stap zijn naar zelfstandig wonen, een passende opleiding en/of een passende plek op de arbeidsmarkt. Het uitgangspunt is dat de jong volwassene na 2 jaar op eigen benen staat en zorg kan worden afgeschaald. Bij een succesvol traject krijgen zij na deze periode, vanuit de woningbouw, een woning in de wijk toegewezen. In samenwerking met de Gemeente Apeldoorn en Wooncorporatie De Goede Woning creëren we hiermee een sluitend aanbod binnen de #ketenaanpak van de Apeldoornse (jeugd)hulpverlening.
We zijn dankbaar voor het geboden vertrouwen vanuit alle partijen en kijken uit naar het vormgeven van de verdere samenwerking in de toekomst.

Wil je meer weten over het project en de voorwaarden, neem dan gerust contact met ons op. Alle aanmeldingen worden gecoördineerd door de Gemeente Apeldoorn. Je kunt je interesse voor “Wonen met Kansen” melden bij de gemeente Apeldoorn. Gezamenlijk met Helderzorg worden de intakegesprekken gevoerd. Wie weet tot snel!