Ambulant begeleider

Vacature

Ambulant begeleider

Wij zijn per direct opzoek naar Ambulant begeleider 28-36 uur: Omgeving Apeldoorn en Enschede!

Dit zijn wij:

Wij zijn een jonge en snel groeiende organisatie, bestaande uit een zeer enthousiast team van medewerkers met zeer uiteenlopende werkervaringen. We vinden het belangrijk dat ambulante hulpverlening voor iedereen toegankelijk is. We bieden ondersteuning aan kinderen, jeugdigen, ouders, multi-probleemgezinnen & (jong)volwassenen, al dan niet met bijkomende psychiatrische- en/of verslavingsproblematiek, mensen met een verstandelijke beperking en (ex-)justitiabelen. Wij streven naar een begeleidingsaanbod die op maat en vraaggericht geleverd wordt en daarbij erkenning, herkenning, acceptatie en vertrouwen te bieden.

Jouw Functie

 • Je begeleidt de volwassen zorgvrager in eigen omgeving en/of biedt jeugd- en opvoedhulp en stabiliseert gezinssituaties.
 • Je werkt in uitdagende (gezins- en relatie) systemen waarbij de ontwikkeling van de zorgvrager / het kind wordt bedreigd en/of veiligheid niet vanzelfsprekend is.
 • Je werkt laagdrempelig en legt actief contact met de zorgvrager. Je plant en organiseert je eigen agenda / werkt met verschillende cliënten per dag.
 • Je stelt begeleidingsplannen, rapportages en evaluaties op.
 • Je kent de hulpverleningsketen en adviseert en coacht collega’s om het best mogelijke voor de zorgvrager te realiseren.
 • Aan de hand van een plan van aanpak draag jij zorg voor het behalen van de vooraf gestelde doelen. Dit plan vormt een leidraad voor de begeleiding.
 • Je neemt deel aan interne en externe overleggen.

Wij bieden jou

–    een dienstverband voor 28 tot 36 uur per week

–    voor de duur van 12 maanden; met mogelijkheden tot verlenging

–    een functie conform CAO Sociaal werk

–    intervisie mogelijkheden ten behoeve van SKJ her-registratie

–    een jong, bevlogen en enthousiast team met een gevarieerde caseload

–    een flexibele werkplek waar initiatief nodig is, waarin zelfstandig wordt gewerkt, waar

verantwoordelijkheid wordt genomen om de kwaliteit te verbeteren.

Jouw Profiel

 • Een relevante MBO / HBO opleiding binnen het sociaal domein (SPH, MWD, Pedagogiek) met enkele jaren werkervaring en een VOG, indien van toepassing een SKJ registratie.
 • Je hebt kennis van de doelgroep, zowel van jeugd en/of volwassenen en staat open voor een brede doelgroep. Kennis & ervaring op gebied van hulp in gezinnen of op het gebied van forensische zorg is een pré.
 • Je kunt zelfstandig de werkzaamheden binnen geformuleerde richtlijnen en procedures uitvoeren en beschikt over goede schriftelijke vaardigheden;
 • Je beschikt over een “erop af” mentaliteit; zoals een proactieve werkhouding, initiatief nemen, out-reachend werken; je kunt professioneel handelen in onverwachte situaties.
 • Je hebt doorzettingsvermogen, reflectief vermogen, bent stressbestending en flexibel in denken en handelen;
 • Je bent in bezit van rijbewijs B en beschikt over een auto.
 • Indien noodzakelijk ben je bereid om onregelmatige tijden en/of de weekenden te werken.

Ga jij de uitdaging aan ?

Stuur dan je sollicitatie met CV naar info@helderzorg.nl en wellicht kunnen wij jou binnenkort ook verwelkomen binnen ons team!

Heb je behoefte aan meer informatie over het werken bij Helderzorg? www.helderzorg.nl. Of neem contact op met de zorgmanager, Jan Gert Hamberg, via tel. 06 – 48 461 442/ 055 – 203 24 55

Omdat Helderzorg continue groeit hebben wij onze vacatures over het algemeen doorlopend open staan. Op deze manier kunnen wij steeds snel schakelen en inspelen op de soms onvoorspelbare toename van aanmeldingen vanuit gemeenten, forensische zorg of gecertificeerde instellingen.

www.helderzorg.nl